Elintarvikkeiden merkintävaatimuksiin tiukennuksia huhtikuusta alkaen

Elintarvikkeiden merkintävaatimuksiin tiukennuksia huhtikuusta alkaen

Huomisesta alkaen myös pakkaamattomissa elintarvikkeissa tulee olla ainesosamerkinnät, elintarvikkeen nimi ja allergioita aiheuttavat ruoka-aineet mainittuna. Muutos koskee niin ravintoloissa myytäviä ruokia kuin pakkaamattomina kaupoissa myytäviä elintarvikkeita. Uudistuksilla lisätään kuluttajansuojaa.
Tarvittavien säilytys- ja käyttöohjeiden ilmoittaminen on myös jatkossa pakollista.
Myös alkuperämaa tulee ilmoittaa, jos sen ilmoittamatta jättäminen voisi johtaa kuluttajaa harhaan. Tästä olisi kyse esimerkiksi Suomessa myytävässä Virossa valmistetussa elintarvikkeessa. Vähittäismyynnissä sian, lampaan, vuohen sekä siipikarjan lihan alkuperämaa on ilmoitettava jatkossa.
Tiedot voi kertoa suullisesti henkilökunnan toimesta tai kirjallisesti esitteessä, taulussa taikka ravintoloissa vaikkapa ruokalistoissa. Muutokset perustuvat voimaan astuvaan maa- ja metsätalousministeriön asetukseen.
Uudistuksesta tiedotti Evira.