Opuslex ja UPM Metsä yhteistyöhön metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa

img

Opuslex ja UPM Metsä yhteistyöhön metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa

Valtakunnallinen itsenäisten asianajotoimistojen verkosto Opuslex Oy ja UPM Metsä ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen metsävarallisuuden sukupolvenvaihdoksiin liittyen.

Asianajotoimistomme kuuluu entisen Pohjois-Karjalan läänin alueella ainoana toimistona Opuslex-verkostoon. Verkostossa on vajaat 20 asianajotoimistoa, joissa yhteensä yli 60 kokenutta lakimiestä, joilla yhteenlaskettuna yli 1.200 vuoden työkokemus. Yhteistyön tavoitteena on parantaa metsänomistajien tarjolla olevia palveluita liittyen sukupolvenvaihdoksiin. Suomessa on yksityisten ihmisten omistuksessa yli 350.000 metsätilakokonaisuutta, ja niillä on yli 620.000 perhemetsänomistajaa.

-Aiemmin metsä oli tärkeä osa perheen elinkeinoa ja se oli fyysisestikin lähellä metsänomistajaa. Nykyisin omistus on sirpaloitunut pienemmiksi tiloiksi, ja metsänomistajat eivät välttämättä enää asu omistamiensa metsien lähellä. Metsänomistaja ja metsä ovat tänä päivänä monesti fyysisesti kauempana toisistaan, kun työelämä on vienyt kotiseudulta muuanne. Metsätiloihin liittyy usein monenlaisia arvoja, lähtien metsäelinkeinosta ansainnan lähteenä päätyen virkistys-, suojelu- ja tunnearvoihin, toimitusjohtajamme Jyrki Piiparinen toteaa.

Kun punnitaan varsinkin itäsuomalaisille tärkeän metsävarannon siirtämisen vaihtoehtoja seuraavalle sukupolvelle, tarvitaan uudenlaista ja ammattimaista otetta eri vaihtoehtojen arviointiin. UPM Metsän kehittelemä toimintamalli tuo metsänomistajan käyttöön hyvin kevyin kustannuksin tietoa metsän tilanteesta ja lähellä olevan juridiikan asiantuntijan. Ajoissa toimimalla on käytössä hyvin paljon vaihtoehtoja taloudellisesti edullisen ratkaisun saavuttamiseksi, Piiparinen summaa.

Asiasta voit lukea tarkemmin myös UPM Metsän tiedotteesta:

https://www.upmmetsa.fi/tietoa-ja-tapahtumia/uutiset/2020/upm-ja-opuslex-asianajotoimistot-yhteistyohon-metsatilojen-sukupolvenvaihdoksissa/