Harri Kontturi

Asianajaja, laamanni, varatuomari, osakas


0400 374 650
harri.kontturi@kontturi.fi

Ammatillinen kokemus

Asianajaja, varatuomari Harri Kontturi on toiminut asianajotehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä. Kontturi on erikoistunut perhe- ja perintöoikeuteen, yritys- ja yhtiöoikeuteen, sopimusten riskienhallintaan ja työoikeuteen. Hänen erikoisalaansa ovat myös maksukyvyttömyystilanteiden hallinta ja konkurssit.

Kontturi on luennoinut erikoisosaamiseensa liittyvistä aiheista kymmenien vuosien ajan lukuisissa Pohjois-Karjalan yrittäjien ja Pohjois-Karjalan Kauppakamarin tilaisuuksissa. Hänen luentonsa yritysten sopimushallinnasta ja esimiestoiminnasta ovat olleet suosittuja myös Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa. Kustannusosakeyhtiö Tammi on julkaissut vuonna 2011  Kontturin perintöihin ja testamentteihin liittyvän tietokirjan ”Saisiko olla yksi testamentti?”. Hän on toiminut Suomen Asianajajaliiton tulevaisuusvaliokunnassa, liiton julkaiseman Advokaatti-lehden toimitusneuvoston puheenjohtajana ja kolumnistina Advokaatti-lehdessä yli kymmenen vuoden ajan.

Asianajaja Harri Kontturi on toiminut vuosina 2005-2017 Itä-Suomen alueella Ruotsin kunniakonsulina. Hän on toiminut lisäksi mm. Pohjois-Karjalan Yrittäjien ja Kauppakamarin hallituksessa, sekä Itä-Suomen Kauppakamarien Tilintarkastusvaliokunnan puheenjohtajana ja jäsenenä. Vuonna 2009 Harri Kontturille myönnettiin Suomen Lakimiesliiton valtakunnallinen yrittäjyyspalkinto ja vuonna 2015 tasavallan presidentti myönsi Kontturille laamannin arvonimen.

Kontturi on toiminut yli kolme vuosikymmentä myös Kansainvälisen Asianajajaliiton IBA:n piirissä ja osallistunut yli 30 kertaa IBA:n kansainvälisiin vuosittaisiin kongresseihin eri puolilla maapalloa.

  • Oikeustieteen kandidaatti
  • Varatuomarin arvo 1984
  • Asianajaja 1984
  • Suomen tasavallan Presidentin myöntämä laamannin arvonimi 2015
  • Suomen Asianajajaliiton sovittelijaluetteloon 2001
  • Pohjois-Karjalan Kauppakamarin HHJ-kurssi  2009
  • Ruotsin Kuninkaan myöntämä Pohjantähden ritarikunnan 1. luokan ritarin arvo 2014
  • Suomen Lakimiesliiton valtakunnallinen yrittäjyyspalkinto 2009
  • Toiminut urallaan mm. oikeusneuvosmiehenä Joensuun Raastuvanoikeudessa, vt. nimismiehenä Sodankylässä, Posiolla,Leppävirralla ja Tuupovaarassa sekä asianajajan toimensa ohella Savo-Karjalan Sotilasläänin sotilaslakimiehenä ja sotilassyyttäjänä
  • Perustamassa itsenäisten asianajotoimistojen verkostoa (Opus Lex Oy) ja toiminut yhtiön hallituksessa useita vuosia