Professori Matti Tolvanen on aloittanut toimistomme palveluksessa

01.02.2024

Rikos- ja prosessioikeuden professori (emeritus), oikeustieteen tohtori, varatuomari Matti Tolvanen on aloittanut asianajotoimistossamme neuvottelevana lakimiehenä!

Matti Tolvasella on erityisen mittava kokemus ja syvällinen asiantuntemus monelta  oikeustieteen alalta.  Hän on toiminut pitkän uransa aikana ennen yliopistouraansa hyvin monissa eri lakimiestehtävissä kuten syyttäjänä ja hallintolakimiehenä poliisi- ja verohallinnossa sekä lääninoikeudessa.  Viimeksi ennen toimistomme palvelukseen siirtymistä hän on toiminut rikos- ja prosessioikeuden professorina Itä-Suomen Yliopistossa vuodesta 2003 lähtien.

Tolvanen on valtakunnallisesti tuttu kommentaattori useiden viestimien lakiartikkeleista, ja hän on jo pitkän aikaa ollut arvostettu kuultava eduskunnassa ja eri ministeriöissä. Tolvanen on antanut lukuisia lausuntoja ja laatinut oikeustieteellisiä selvityksiä valiokunnille sekä ministeriöille.  Lisäksi Tolvanen on toiminut jäsenenä ja asiantuntijana lainsäädöksiä valmistelevissa komiteoissa ja työryhmissä sekä kansainvälisissä tutkimus- ja selvityshankkeissa.

Yliopistotyön ohella Tolvasella on pitkä tausta myös eri asiantuntijoiden koulutustehtävissä. Hän on kouluttanut useiden vuosikymmenien aikana muun muassa syyttäjiä, poliiseja, asianajajia, tuomareita, hallintolakimiehiä ja rikossovittelun toimijoita. Kaikille yliopistoissa ja muissa oppilaitoksissa lainsäädäntöä opiskelleille Tolvasen kirjat ovat tuttuja, sillä hän on julkaissut laajasti teoksia rikosoikeudesta, rikosprosessista, esitutkinnasta ja pakkokeinoista, hallintoprosessista, rikossovittelusta ja rangaistusten täytäntöönpanosta.

Päätoimiensa ohella Matti Tolvanen on ehtinyt toimia jäsenenä muun muassa maamme tuomioistuinten tuomarinvalintalautakunnassa sekä verotuksen oikaisulautakunnassa. Lisäksi hän on toiminut Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallintoneuvostossa, puheenjohtajana Pohjois-Karjalan vaalipiirilautakunnassa ja Joensuun ortodoksisen seurakunnan useissa luottamustoimissa.

Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:lle on aina tärkeintä toimia päämiestemme eduksi mitä suurimmalla asiantuntemuksella. Professori Matti Tolvasen siirtyminen palvelukseemme tuo toimistollemme ainutlaatuista huippuasiantuntemusta, mikä on nyt asiakkaidemme käytössä!